fredag 18. juni 2010

Parkett

Parkett er den typen gulv di fleste nordmenn legger i stue og soverom. Du får nå et hav av utvalg og kvaliteter av 1-stavs varianter, 3-stavs varianter, tykkelser og overflater. Deler av parkettutvalget på det norske markedet kan du se her.






3-stavs parkett:

3-stavs parketten av eik har vært den billigste og mest solgte parketten i Norge. 3-stav betyr at det er 3 lameller i bredden på hver bordplank. Du får den i lyse tresorter som Bjørk, Ask, Lønn og Eik. Og du får den i mørke tresorter som Valnøtt og Merbau. Den siste tiden nå har det kommet beisede eller røkte 3-stavs parketter i Eik og Ask som skal selges istede for Merbau som truer regnskogen og miljøet. Styr derfor unna Merbau ! Utvalget på 3-stavs parketter ser du her.


1-stavs parkett:


1-stavs parkett er dyrere og mer eksklusivt enn 3-stav. 1-stav betyr at hele planken er 1 hel lamell. Du den i samme tresorter som 3-staven, også her med beisede og røkte varianter. De mest populære 1-stavs parkettene er nå i børstede, grovere utgaver med v-fuge som tydeliggjør skjøtene. Hvitlakkerte og brunbeisede gulv dominerer etterspørselen i dag. Men også den tradisjonelle eiken blir flott og trendy med børstet, antikk og mattlakkert overflate. Utvalget ser du her


Tynnparkett:

Tynnparkett har de siste årene kommet for fullt i både 1-stav og 3-stavs varianter i alle tresorter og farger. Tynnparketten er hardere i overflaten, noe som gjør at inntrykksmerker blir mindre. Kan være genialt der bruken er litt tøffere? Tynnparketten er billigere en tradisjoenll parkett (14mm tykk), og kan håndslipes og lakkes 1 gang. Utvalget på tynnparkett ser du her




Antikke,børstede parketter:

Amerikansk eik gir et røffere og mer antikk, naturlig utseende enn europeisk eik. Åreringene er tydeligere, og skaper mer liv i parkettgulvet. Når den amerikanske eiken i tillegg er børstet og mattlakkert får du et fantastisk flott og særegent gulv. V-fugene varierer avhengig av leverandør. Tarkett har både maxi v-fuge og mini-v-fuge. Utvalget på disse parkettgulvene ser du blant annet her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar